Matematika tanári szak

Szereted azt, ami észszerű és szeretnéd csiszolni az elméd? Szeretnél logikusan gondolkodni, és másokat is megtanítani erre?Úgy véled, hogy szükség van önállóan, kritikusan gondolkodó emberekre? Válaszd a matematikát, jelentkezz a matematika tanári tanulmányi szakra. A megszerzett látásmódot és tudást az élet számos területén sikeresen fogod tudni alkalmazni!

Nem elhanyagolható, hogy matematika szakos tanárként bármely szakpárosítás esetén könnyen a tanult szakmában helyezkedhetsz el, hiszen a matematikát magas óraszámban oktatják mind az alap- mind a középiskolákban, és hiány van képzett matematika-tanárokból.

Az alapképzésben elsajátíthatod az algebra, a geometria és a matematikai analízis alapjait, valamint módszertani szemináriumok keretében elmélyítheted a tudásodat a középiskolai matematika kiemelt témaköreiben. A mesterképzés során betekintést nyerhetsz a 20. századi modern matematika néhány területébe. Kutatómunkánk kiterjed a számelmélet, illetve matematikai analízis néhány területére, az interaktív matematikai szoftverek alkalmazásának lehetőségeire a matematika-oktatásban, valamint a matematika-oktatás módszertanának aktuális kérdéseire. Légy te a jövő matematikatanára!

 

További információk (a részletekért kattints):

A Tanárképző Kar tanulmányi kínálata: Tanulmányi kínálat

Matematika tanári szak – videó 1

Matematika tanári szak – videó 2

Matematika Tanszék