Kémia tanári szak

A természettudományi szakok közül a kémia továbbra is a keresett tanári szakok közé tartozik, mivel végzőseit a munkaerőpiac a tanári pálya mellett egyéb más területen is örömmel várja. A tanulmányok során szerzett laboratóriumi készségek lehetővé teszik, hogy hallgatóink a vegyiparban, a gyógyszeriparban, vagy akár az élelmiszeriparban is érvényesülhessenek.

A hároméves alapképzés során a kémia szakterületén belül olyan alapvető tantárgyakkal ismerkedhetsz meg részletesen, mint például az általános, szervetlen és szerves kémia. Ezen kívül betekintést nyerhetsz a biokémia, a környezeti kémia és analitikai kémia szakterületeibe is.

A mesterképzés főként a módszertani lehetőségek és az új oktatási irányvonalak megismerésén keresztül készít fel a tanári hivatásra. A módszertani szaktantárgyak mellett kiegészítő ismeretek elsajátítására is lehetőséged nyílik, és bepillantást nyerhetsz a kvantumkémia, a magkémia, valamint a spektrális módszerek csodás világába is.

Az elméleti órákat az ötéves képzés folyamán a laboratóriumi gyakorlatok teszik érdekessé és színesebbé. A gyakorlati képzés a laboratóriumi készségek és módszerek elsajátítására és tökéletesítésére irányul. Mindehhez a Kémia Tanszék kiváló infrastruktúrával, módszertani szaktanteremmel, valamint jól felszerelt hallgatói és kutatói laboratóriumokkal rendelkezik.

 

További információk (a részletekért kattints):

A Tanárképző Kar tanulmányi kínálata: Tanulmányi kínálat

Kémia tanári szak – videó 1

Kémia tanári szak – videó 2

Kémia Tanszék