Missziológia, diakónia és szociális gondoskodás képzés

A Missziológia, diakónia, szociális gondoskodás tanulmányi program végzőse, a szociális gondozó – szociális munkás, dolgozhat felnőtt, vagy gyermekgondozási területen, ahol a nevelés, az oktatás, a testi és lelki egészségnek a helyreállítása, megőrzése a cél. Feladatukat családsegítő szolgálatoknál, csecsemő-otthonokban, idősek otthonában, gyermekotthonokban, szanatóriumokban, fogyatékosok intézetében, vagy egyéni gondozás keretén belül végezhetik.

A Missziológia, diakónia és szociális gondoskodás alap, vagy mesterképzését elvégző, Bc. vagy Mgr. címet szerző hallgatóink nagyobb eséllyel helyezkedhetnek el önkormányzati intézményekben, szociális intézményekben, a közigazgatásban, vagy a szociális szférában.

A szociális gondoskodás szak biztonságos szakmát ad a kezedbe, hiszen a társadalom elöregedésével egyre több gondozóra van szükség. Magyarországon a határ menti megyékben nagy a kereslet a szociális gondozók iránt. E végzettség megszerzésével egy hiányszakmában kapsz európai értékű képzést és partnerintézményeinknek köszönhetően használható gyakorlati tudást szerzel.

 

További információk (a részletekért kattints):

A Református Teológiai Kar tanulmányi kínálata: Tanulmányi kínálat

Református Teológiai Kar – videó

Református Teológiai Kar – hallgatói szemmel – videó