AZ ELEKTRONIKUS JELENTKEZÉS MENETE:

1. Regisztrálj egy tetszőleges e-mail címmel és jelszóval. Kérjük, a jelszavad jegyezd meg, mert ezekkel az adatokkal bejelentkezve nyomon követhető a felvételi eljárás!

2. Válassz tanulmányi programot!

3. Töltsd ki a középiskolai eredményeidet – lehet importálni az ún. elektronikus ellenőrzőből (ASC Agenda – elektronická žiacká knižka) is! Ez esetben, ha nem változtatsz rajta, nem szükséges az iskola igazolása sem.

4. Ha a középiskolád nem használ elektronikus ellenőrzőt, illetve külföldi középiskola esetén, a személyes és tanulmányi adatokat fokozatosan kell kitölteni.

5. Magyarországi jelentkezőknél a középiskolai tanulmányok eredmények feltüntetésekor első lépésben szükséges az egyes tantárgyakból szerzett jegyek átalakítása a szlovák jegyrendszer szerint, majd az így kapott számokból kell kiszámolni az év végi/félévi átlagot.

HU jegy SK jegy

5 = 1

4 = 2

3 = 3

2 = 4

1 = 5

6. Tüntesd fel, hogy látogattál-e már más felsőoktatási intézményt Szlovákia területén (akkor is, ha nem fejezted be)!

7. Elektronikus formában töltsd fel a szükséges mellékleteket!

8. Amennyiben a középiskolai tanulmányaidat, vagy annak egy részét külföldön végezted, az érettségi bizonyítványodat Szlovákiában honosíttatni kell, majd a honosításról szóló határozatot is be kell küldeni? Ezzel kapcsolatban az egyes tanulmányi osztályokon, illetve ITT lehet tájékozódni!

9. Az adatok ellenőrzése után hagyd jóvá a jelentkezést „A jelentkezés jóváhagyása” vagy az „Igazolás az ÚPVS-en” gombra kattintva!

10. Az elektronikus feladás után a jelentkezési lapot ki kell nyomtatni, alá kell írni és igazoltatni kell az iskoládban, majd a kötelező mellékletekkel együtt el kell elküldeni az egyetem címére, vagy személyesen leadni az adott kar tanulmányi osztályán.

11. A kinyomtatható fizetési megbízás (platobný príkaz) adatai alapján utald át a jelentkezési díjat!

12. Várd meg, hogy visszaigazoljuk a jelentkezésed!

13. Ha a jelentkezési lapod hiányos, vagy nem küldted el a szükséges mellékleteket, felkérünk rá, hogy pótold.

14. Amennyiben a jelentkezéseddel kapcsolatban mindent rendben találunk, megkapod a felvételi határozatot.

15. Amint leérettségiztél, újra be tudod játszani az év végi és érettségi eredményeidet az ASC-ből. Elektronikus ellenőrző nélkül pedig utólag kell elküldened/behoznod az eredményeidet legkésőbb a beiratkozás napjáig!

Az elektronikus jelentkezés folyamatát a képre kattintva tudod elindítani!

Egy jelentkezési lapon kizárólag egy tanulmányi programot jelölhetsz meg! Ha több tanulmányi programra szeretnél jelentkezni, minden egyes tanulmányi programra külön jelentkezést kell beadnod mellékletekkel együtt és minden jelentkezésért be kell fizetned a felvételi eljárás díját!

Felvételt csak az a jelentkező nyerhet, aki a megadott határidőn belül helyesen kitöltve elküldi a jelentkezési lapot (a hiányosságokat pótolja), és befizeti a felvételi eljárás díját!


Szükséged van magyarországi diákoktól segítségre? Írj a segitunk@sjehok.org-ra!