Alkalmazott informatika

Korunk egyik legdinamikusabban fejlődő szakterülete az informatika, hiszen a mindennapi életünket is egyre inkább átszövi az infokommunikációs technológia. Különböző független előrejelzések szerint a következő évtizedekben egyre nagyobb szükség lesz képzett informatikus szakemberekre, így az érvényesülés egyik legérdekesebb módját biztosíthatod be magadnak. Ha érdekel, hogyan működnek különböző elektronikus eszközök és rendszerek, számítógépek, hogyan szövi át életünket a virtuális valóság, akkor jelentkezz erre a szakra!

Az alapvető elméleti ismeretek mellett megtanulhatsz algoritmikusan gondolkodni és programokat írni, operációs és adatbázisrendszerekkel dolgozni, számítógépes hálózatokat adminisztrálni, szoftvereket, webes és mobil alkalmazásokat fejleszteni, de foglalkozhatsz számítógépes képfeldolgozással, robotok és drónok irányításával is.

A tehetséges hallgatókat igyekszünk bevonni a kutatómunkákba is, így akár az Intelligens Robotikai Központ kutatásaiba is bekapcsolódhatsz (ember-gép kommunikáció, robotrendszerek együttműködése, autonóm rendszerek fejlesztése, 3D képfeldolgozás, modellezés és rekonstrukció, valamint adatbányászat). A tanszék munkatársai számos hazai és nemzetközi együttműködés keretében folytatnak kutatómunkát a feljebb felsorolt területeken. A jól képzett informatikusok iránti kereslet a munkaerőpiacon világszerte, de régiónkban is magas és növekvő tendenciát mutat. Ezen felül az informatikai szektor még az egyik legmagasabb bérezést nyújtó piaci ágazat is.

Összefoglalva: azon kívül, hogy érdekes, kreatív dolgokkal foglalkozhatsz, inspiratív környezetben tanulhatsz, még versenyképes szakmát és elhelyezkedési lehetőséget is szerezhetsz!

HA ÉRDEKEL, HOGYAN MŰKÖDNEK KÜLÖNBÖZŐ ELEKTRONIKUS ESZKÖZÖK ÉS RENDSZEREK, SZÁMÍTÓGÉPEK, HOGYAN SZÖVI ÁT ÉLETÜNKET A VIRTUÁLIS VALÓSÁG, AKKOR JELENTKEZZ ERRE A SZAKRA!

 

További információk (a részletekért kattints):

A Gazdaságtudományi  és Informatikai Kar tanulmányi kínálata: Tanulmányi kínálat

Alkalmazott informatika – videó